Surmount Klätterkurser

Klättring utomhus

Hur börjar jag klättra?

Om du aldrig har klättrat med rep förut är det lämpligt att börja med att skaffa ett grönt kort. Det gröna kortet är ett slags körkort för klättring som visar att du kan klättra och säkra säkert på topprep.

Bästa sättet att skaffa ett grönt kort är att gå en topprepskurs. Du behöver ha med dig minst en person till på kursen, så att vi har en säkrare och en klättrare som kan turas om.

Du behöver också ett par klätterskor eller stabila uteskor. Allt annat som behövs under kursen kan du låna av mig.

Om du vill prova på att klättra på topprep innan du går en kurs kan du boka en Prova på med mig.

När du väl har ett grönt kort kan du, om du vill, gå vidare med nästa steg och skaffa ett rött kort genom att gå en ledkurs inomhus eller en sportklätterkurs utomhus. Det röda kortet är ett bevis på att du kan ledklättra och säkra en ledklättrare inomhus.

De gröna och röda korten krävs för att du ska få lov att klättra och säkra på topprep och led inomhus. De är giltiga i alla klätterhallar i Sverige.

Utomhus

Om du har grönt eller rött kort kan du gå en sportklätterkurs och lära dig allt du behöver veta för att kunna klättra på topprep och bultade leder utomhus. Om du inte redan har ett rött kort får du ett efter godkänd kurs.

Om du vill börja trad-klättra och placera dina egna säkringar i sprickor istället för att klättra på fasta borrbultar kan du gå en Grundkurs i Klippklättring. Det finns också en fortsättningskurs i klippklättring.

Boka en kurs

sami@ultrasurmount.se

076-9276315

Skicka ett mail, sms, eller ring. Jag finns på whatsapp, och du kan också kontakta mig via Facebook eller Instagram. Jag håller kurser på vardagar, helger, dagtid, kvällar, närhelst det passar dig.

Topprepskurs

Lär dig klättra och säkra på topprep och skaffa grönt kort. 2 x 3h. Pris: 1200 kr per person, upp till 6 personer.

Sportklätterkurs

Gå en sportklätterkurs och lär dig ledklättra utomhus på bultade leder och mycket mer. Leder till rött kort. 2 dagar. Pris: 2500 kr per person, upp till 4 personer.

Kompetent sportklättrare-paketet

Detta är en längre kurs där du får lära dig mycket mer än bara grunderna. Bli kompetent på riktigt och lär dig allt du behöver för att klättra säkert både inne och ute, både singel och multipitch. Ca 40 h totalt. Pris: beror på antal deltagare.

Hyr en instruktör

Hyr mig och anpassa innehållet helt efter önskemål. Pris: Minst 4000 kr per dag eller 2500 kr per person, upp till 4 personer.

Prova på klättring

Prova på klättring på topprep under en heldag med vänner eller kollegor. Ta med skor och matsäck, jag fixar resten. Pris: 4000 kr per dag, upp till 4 personer.

Första hjälpen & HLR

Kurs i första hjälpen och hjärt- och lungräddning. Var förberedd om olyckan skulle vara framme. Pris: 800 kr per person, upp till 6 personer.

Glad klättrare